Lyxiga nuggets

Hej hej alla glada!

Hur har helgen varit? Vi har haft en lugn och mysig helg 🙂 I fredags nördade vi oss med TV-spel på projektorn i källaren. Nya Super Mario till Wii U, hihi. I lördags besökte vi mina föräldrar i Ystad och åt ostfondue, vilket har blivit en årlig tradition. Det finns nästan inget godare än föräldrarnas ostfondue men fyy så mätt man blir, det går ju inte att sluta äta 😉

Linnea har blivit jätteduktig på att sitta själv den här helgen 🙂 Hon har suttit lite ensam tidigare men nu kan hon sitta rätt så länge utan att tippa över <3
Linnea 6 månader sitter
en suddig bild i ett stökigt hem ;p

Idag har jag och Linnea bara varit hemma och tagit det lugnt, jag har haft väldigt ont i höften så får ta det lite lugnt… Lagat mat har jag dock gjort 🙂 Jag gjorde kycklingnuggets med västerbottenost! Supergott!! Känns lite lyxigare än vanliga 🙂 Ni har förstått att jag älskar västerbottensost va?! Känns som om jag har det i var och vart annat recept, haha!

Lyxiga nuggets

Lyxiga nuggets, 4 p

500 g kycklingfilé
salt och peppar
ca 1 dl vetemjöl
1 ägg
1,5 dl finriven västerbottenost
1,5 dl ströbröd
smör att steka i

Ansa kycklingen från hinnor etc. Dela den i 2 cm stora bitar, salta och peppra. Ta fram tre tallrikar, lägg mjöl på en, vispat ägg på en och ströbröd blandat med ost på en. Rulla kycklingbitarna i mjölet sen i ägget och till sist i ostströbrödet. Stek i rikligt med smör tills kycklingen är genomstekt. Servera med t.ex. ris och currysås.

Currysås

3 msk smör
3 msk mjöl
ca 3 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 kycklingbuljongstärning
1/2 tsk curry
peppar

Smält smöret och vispa ner mjölet, häll i mjölken lite i taget och vispa samtidigt så att det inte bildas några klumpar. Tillsätt buljongen. Låt det nästan koka upp så att såsen tjocknar. Häll i grädde och smaka av med curry och peppar.

Lämna ett svar