Palsternackssoppa med svampfräs

Hej hej!!

Just nu sitter Linnea och kvittrar i pappas knä, snart läggdags för henne. Jag tänkte försöka hinna med och blogga lite innan 🙂 I övermorgon blir Linnea ett halvår!! Galet vad tiden går snabbt! Idag var vi på BVC och hon väger snart 10 kg! En riktig liten kerub 😉 Inte konstigt att hon är så tung att bära runt på…

Igår hade jag mina föräldrar här på lunch och jag bjöd på palsternackssoppa. Soppa passar verkligen i detta regn och ruskväder vi har! Receptet hittade jag på Ica men jag har modifierat det lite…

Palsternackssoppa

Palsternackssoppa med svampfräs, ca 6-8 p

6 palsternackor
2 stora potatisar
1 liten gul lök
1,5 l vatten
2 msk grönsaksbuljong alt. 2 tärningar (gärna ekologisk)
3 dl vispgrädde
salt och peppar
250 g champinjoner
2 stora morötter
ett knippe salladslök

Skala och skär palsternacka och potatis i mindre bitar. Hacka löken. Lägg allt i en stor gryta/kastrull och fräs utan att det tar färg i smör och olja. Tillsätt sedan vattnet och buljongen. Koka tills palsternackan och potatisen är mjuk. Mixa sedan soppan med stavmixer, tillsätt grädde och smaksätt med salt och peppar.
Under tiden det kokar. Skala morötterna och använd sedan skalaren och gör tunna långa skivor av morötterna. Slanta salladslöken, lägg en del av salladslöken åt sidan till dekoration. Skiva svampen. Fräs svamp, salladslök och morötter i en stekpanna tills svampen blir mjuk, smaksätt med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar och toppa med svampfräset och strö lite färsk salladslök på. Smaklig spis!

Nu ska jag ta hand om lillan. Hoppas ni har en fin kväll! Kram
Linnea i köksstolen Linnea i sin nya haklapp
🙂

Lämna ett svar