Goda snabba baguetter

Hej hej!!

Long time no see… Nu måste jag dela med mig av ett superbra recept på baguetter gjorda på jäst. De går ganska snabbt att svänga ihop dessutom 🙂

Snabba baguetter, 4 st mindre

2/3 pkt jäst
6 dl kallt vatten
1 msk salt, minst
ca. 11,5 dl vetemjöl, gärna manitoba cream
lite extra mjöl

Smula jästen i en maskin, typ assistent, och häll på vattnet, se till att jästen löser sig. Tillsätt saltet. Starta maskinen och tillsätt mjöl lite i taget. Degen ska vara ganska kladdig. Kör maskinen så degen knådas i minst 10 minuter. Täck med duk i ca 30 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda ordentligt i några minuter. Forma 4 baguetter och lägg på bakplåtspapper, gärna på en baguetteplåt. Strö över mjöl och lägg på en duk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C. Ställ in en ugnstålig skål med vatten i botten av ugnen och grädda i ca 30 minuter.

Njut av baguetterna nybakade! Om alla inte äts direkt, frys in och ta fram igen nästa dag så smakar det bättre 🙂

Puss och kram

Lämna ett svar