Utflykter runt Lund

Hallå hallå!

Nu är jag precis hemkommen från stan och har druckit en välförtjänt kopp kaffe 😉 Jag vet inte hur mycket kaffe jag konsumerar nu som mammaledig, det suger ju konstant i kaffetarmen, hehe.

För några helger sedan tillbringade jag hela helgen med min svägerska och barn då grabbarna hade sin årliga ”brorsehelg”. Då passade vi på att åka på lite utflykter, bl.a. till Tirups Örtagård som ligger en lite bit utanför Lund. Supermysigt ställe och sämre blev det inte av att det var så fantastiskt väder! Vi handlade inga örter, utan åt lunch ute i deras mysiga trädgård och Maja lekte i deras hinderbana. Bra ställe att ta med sig barn på!

Tirups Örtagård Tirups Örtagård hinderbana Linnea på Tirups Örtagård

Sen besökte vi även Glorias Äppelgård som ligger vid Stångby norr om Lund. Där har de självplock av äpplen och de har även ett café men då vi var lite för hungriga begav vi oss vidare istället. Men ska absolut besöka gården en annan dag när jag är sugen på fika, det var ju väldigt vackert att titta ut över äppelodlingarna 🙂
Äpplen Glorias Äppelgård

Vi hann även med ett besök på Stångbymässan under söndagen. Det är en hantverksmässa. Jag handlade inte så mycket men det blev iaf en skinkepinne till Jul! Jag är faktiskt redan pepp på julen, jag vet inte om det är för att vi har barn, för att jag är mammaledig eller för att vi ska ha julen hos oss i år men är sååå sugen på att köpa julsaker och pyssla och baka, haha. Jag får väl hejda mig lite kanske, det är ju trots allt bara oktober…

Det var iaf två tips på utflykter runt Lund. Kom gärna med tips på mysiga platser att besöka om ni har. Puss på er!

Lämna ett svar