Söndagsbrunch med snabba kuvertbröd

Hej!!

Idag har vi haft mina föräldrar här på söndagsbrunch. De har precis kommit hem från en skön semester. De kom bl.a. för att fira Krille i efterskott. Så både tårta och paket hade de med sig 🙂
Förutom tårtan mumsade vi på stekta ägg, bacon, amerikanska pannkakor, smoothie och goda kuvertbröd som jag svängde ihop i morse. Kuvertbröden tog max en timme att göra, inklusive jäsning och allt 🙂 De går utmärkt att baka förhand utan maskin!

Söndagsbrunch
Snabba kuvertbröd

Snabba kuvertbröd, 16 st

25 g jäst (ett halvt paket)
25 g smör
2,5 dl mjölk
1 tsk salt
6 dl vetemjöl
1 ägg
sesamfrön eller andra frön

Smält smöret i en kastrull och slå i mjölken, vätskan ska vara fingervarm (37°C). Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan och rör runt så att jästen löser sig. Tillsätt salt och vetemjölet, knåda degen i några minuter. Forma 16 st bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa i 30 minuter under duk. Sätt ugnen på 250°C. Vispa upp ägget och pensla bröden, strö över fröna. Grädda bröden i ca 7 minuter, eller tills de får fin färg.

Lämna ett svar