Cake Pops och barnkalas

Hej! Igår var vi Bjärred och firade Majas 2-årsdag.

Maja öppnar paket Maja med sin nya vagnMaja med sin nya vagn
Pulled pork-middagVi blev bjudna på pulled pork, alltid lika gott!

Krilles goda tårtaKrille hade med sin berömda tårta med nötbotten och äggsmörkräm.
Cake pops
Jag tog med cake pops. Det var första gången jag gjorde cake pops och det var superenkelt, en väldigt söt liten kaka som passar perfekt på barnkalas då det ser ut som klubbor.

Cake pops, ca 16 st:

1,5 pkt oreokakor
ca 75 g philadelphiaost
100 g vit choklad
100 g mjölkchoklad
grillpinnar delade på mitten

Mixa kakorna till ett fint smul i en matberedare eller liknande. Tillsätt philadelphia och fördela jämt i smulet. Rulla till små bollar, om de faller isär, tillsätt lite mer philadelphia. Ställ in bollarna i kylen i ca 20 minuter. Smält chokladen var för sig. Doppa sedan toppen av grillpinnen i den smälta chokladen, tryck sedan in den i en boll och doppa bollen i chokladen, låt chokladen stelna något häll sedan på strössel. Ordna en ställning till klubborna så att de kan stå upp, t.ex en bit frigolit, oasis eller som jag en kruka med en massa socker i. Ställ klubborna i ställningen och låt chokladen stelna, gärna i kylen. (Jag doppade först klubborna i en av chokladsorterna, sen tog jag en gaffel och ringlade över lite av den andra chokladen för att få lite mönster.)

Cake pop med oreo

 

Lämna ett svar