Pulled Pork

Jag lagade Pulled Pork igår och såååå gott det blev!!! Ni måste testa detta om ni inte gjort det tidigare. Det är nog bland det godaste jag ätit i år! Kött som är så mört att det faller i bitar med en sötstark smak av barbequesåsen som den tillagats i, kan inte bli mycket bättre 🙂

Dock tar det en hel dag innan det är färdigt men det kräver bara en liten stund i köket. Sen kan man göra något annat medan den sköter sig själv i ugnen!

Pulled Pork, ca 8p.

ca. 1, 5 kg karré (jag tog med ben men det går nog lika bra utan!)
2 gula lökar
10 vitlöksklyftor
flingsalt
svartpeppar
7 dl rökig barbequesås (se recept längst ner i inlägget)

Sätt ugnen på 125 grader. Klappa in köttet rikligt med salt och peppar. Skala lök och vitlök, samt klyfta löken, lägg runt köttet i en gjutjärnsgryta. Häll över barbequesåsen och ställ in i ugnen med lock i ca. 7 h. Ta sedan ut köttet och dra isär det med en gaffel (därav namnet pulled pork). Ta bort eventuella ben. Blanda köttet med en del av såsen och löken den kokats i.

Servera det som tacos, eller i bröd med coleslaw, eller hur du vill 🙂

Rökig barbequesås, Ttill ca. 1 L sås:

2 x 500 g passerade tomater
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd chili (jag tog en stor)
3 dl farinsocker
1 dl mörk sirap
3/4 dl vitvinsvinäger
1 msk liquid smoke (finns i välsorterade matbutiker)
1 tsk hot sauce
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
1 msk smör till stekning

Börja med att att hacka vitlök, lök och chili. Fräs allt i en kastrull, var försiktig så att de inte bränns! Häll i resten av ingredienserna och låt allt puttra på medelvärme i ca 30-45 minuter. Puttra längre om du vill ha en tjockare/segare sås

Eftersom man inte anväder all sås till Pulled Porken kan man servera den till köttet sen, eller varför inte spara i kylen och använda till hamburgare, grillat eller vad som helst!

Ett svar på ”Pulled Pork”

  1. […] med sin nya vagn Vi blev bjudna på pulled pork, alltid lika […]

Lämna ett svar