Ugnsgratinerad falukorv med gräddstuvad savoykål

Hej! Söndag idag och snart är min lediga vecka förbi… Idag har vi varit flitiga och rensat vinden på ännu mer skräp inför flytten, det känns verkligen bra för jag vill verkligen inte ta med mig en massa onödiga prylar som man ändå aldrig använder.
Har ni inte bestämt någon söndagsmiddag än? Då har jag ett snabbt tips! Nämligen ugngratinerad falukorv med savoykål, riktigt god och flottig mat! Vi åt det dagen efter Valborg, så perfekt dageneftermat 😉

Ugnsgratinerad falukorv

Ugnsgratinerad falukorv med gräddstuvad savoykål, ca 5-6p

1 stor falukorv
1/2 pkt cocktailtomater
1 gul lök
20 skivor ost

1 stort huvud savoykål
4 dl vispgrädde
smör att steka i
salt och peppar

Sätt ugnen på 175°C. Skär skåror cm-stora mellanrum i korven. Dela tomaterna i mindre bitar och skiva löken i tunna skivor. Lägg korven i en ugnsfast form. Fyll skårorna i korven med tomat och lök och lägg det som blir över runt om. Skiva ost och lägg vikta skivor över hela korven, ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills osten har fått fin färg. Under tiden: Skiva savoykålen i tunna skivor, undvik roten! Lägg en rejäl klick smör i en stor stekpanna och släng i kålen, salta och peppra. Stek tills den börjar mjukna något och får lite färg. Tillsätt sedan grädden och låt det puttra på lite lägre värme i ca 20 minuter (lagom till korven är klar i ugnen), smaka ev. av med mer salt och peppar.
Falukorv och gräddstuvad savoykål

Lämna ett svar