Vegetarisk kesogratäng

Eftersom min kära sambo köpte 4 kg keso i söndags så var vi tvugna att hitta på någon ny maträtt med just keso. Vi inspirerades av Örjans currygratäng som vi lagade förra veckan och det blev faktiskt gott!!

Kesogratäng, ca 4 p:

750 g keso
3 ägg
ca 1 dl riven smakrik ost
1-2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk sambal oelek
salt och svartpeppar
1 röd paprika
1 purjolök
1 gul lök
200 g champinjoner

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka paprika, lök och purjo. Dela svampen i bitar. Stek alla grönsaker i en stekpanna till de blir mjuka. Lägg grönsakerna i en stor ugnsform. Blanda keso, ägg och riven ost. Krydda. Bred ut kesoröran över grönsakerna och ställ in i ugnen i ca. 45 minuter eller tills gratängen fått färg. Låt den sedan vila lite innan servering, så att den stelnar.

Lämna ett svar