Örjans currygratäng LCHF

Min granne och kollega Malin delade med sig av sin mans LCHF-recept på currygratäng. Eftersom gratängen är sååååå god, delar jag med mig av receptet här också 😉

Örjans currygratäng, 4 p:

1 kg kycklingfilé
1 röd paprika
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
champinjoner
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 msk mango chutney
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
riven smakrik ost
körsbärstomater

Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingen i bitar och stek i smör, salta, peppra och krydda med hälften av curryn. Lägg sedan kycklingen i en ugnsform. Skär paprikan, svampen och purjolöken i bitar, finhacka lök och vitlök. Fräs i stekpanna med smör och resten av curryn. Lägg grönsakerna över kycklingen i ugnsformen.
Vispa ihop grädde, créme fraiche, sambal oelek, tomatpuré, mangochutney, paprikapulver, salt och peppar i den tomma stekpannan. Låt det puttra några minuter. Häll såsen över kycklingen och grönsakerna. Lägg på körsbärstomaterna och riv över osten. Ställ in i ugnen tills gratängen får färg, ca 20 minuter.

Lämna ett svar