Nyttiga våfflor vs. frasvåfflor

Idag är det Våffeldagen! Eftersom vi försöker vara hälsosamma i den här familjen så bjuder jag på ett recept på nyttiga våfflor 🙂 Jag slängde ihop dem imorse och de blev helt ok!! Men det råder ingen tvivel på att riktiga frasvåfflor är de godaste!

Nyttiga våfflor, till 2-3 st:

1 dl mandelmjöl
2 ägg
1 dl keso
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk mald vaniljstång
en nypa salt
lite lite smör till våffeljärnet

Blanda alla ingredienser. Värm våffeljärnet och fetta in det med smöret. Grädda våfflorna till de får fin färg. Lossa försiktigt våfflorna från järnet, de blir lite sköra. Serevera med t.ex hallon, keso och mandlar.

För er som vill slå på stort och äta riktiga frasvåfflor kommer här ett bra recept:
ca. 12 st.

150 g smör
2,5 dl kallt vatten
2 dl mjölk
knivsudd salt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smält smör och låt det svalna. Häll vatten och mjölk i en bunke, Blanda vetemjöl med bakpulver och vispa i det i mjölkvattnet till det blir slätt. Rör ner det smälta smöret. Smörj våffeljärnet och grädda.

Lämna ett svar