Gibb-färs (stark köttfärsgryta)

Hej!! Nu har äntligen min lediga vecka påbörjats! Så härligt att vakna upp till strålande sol 🙂 Synd bara att min förkylning aldrig ger sig!! Jag vill ju bara ut och springa, men jag får väl nöja mig med att läsa en bok i solen istället 😉
Igår lagade min kära sambo en köttfärsgryta som han och hans kompis Oscar brukar äta när de har grabbkvällar. På deras grabbkvällar brukar de spelas rätt så mycket dataspel som de kallar för gibb, därav namnet på denna rätt 😉 Den smakar riktigt gott och den har rejält med hetta i sig!

Gibb-färs (stark köttfärsgryta)

Gibb-färs, ca 4p

1 kg färs (nöt eller bland)
2 msk köttbuljong (eller två tärningar)
rejält med svartpeppar
1 pkt krossad tomat med chili (alt. vanliga krossade tomater och en hackad färsk chili)
1 burk kidneybönor
1 burk jalapenos
2 dl crème fraîche

Stek färsen i lite smör eller olja tills den får färg, tillsätt buljong och peppar. Häll i den krossade tomaten, avrunnen jalapenos samt sköljda kidneybönor. Lått puttra i några minuter. Tillsätt crème fraîchen och låt puttra lite till. Smaka ev. av med mer buljong (eller salt) och peppar. Servera som det är med lite sallad eller varför inte med pasta.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Gibb-färs (stark köttfärsgryta)

  1. Pingback: Spenatstuvning | matdelikat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 18 =