Spenatstuvning

Hej! Nu är jag precis hemkommen från mitt kvällspass på jobbet och framför mig väntar fyra dagars ledighet! Dock ska vi mest röja och packa inför flytten men lite skoj får man försöka klämma in 😉
Häromdagen lagade vi en av Krilles favoriträtter, nämligen spenatstuvning med ägg och korv och jag kan väl erkänna att jag också tycker det är gott. Jag är ju svag för spenat. En gammal husmansklassiker.

Spenatstuvning

Spenatstuvning, 3-4 p

500 g fryst hackad spenat
1,5 msk smör
1,5 msk vetemjöl
ca 2 dl mjölk (ev. mer)
1 msk köttbuljong alt 1 tärning
vitpeppar
ev salt

Börja med att tina spenaten i en kastrull. Ta en annan kastrull och smält smöret i, vispa sedan i mjölet så att det bildar en jämn smet och häll därefter i lite av mjölken och fortsätt vispa, häll på mer mjölk så fort det börjar tjockna (det ska vara rätt så hög värme, men försiktigt så att det inte bränns!), om det är alldeles för tjock smet efter 2 dl mjölk, tillsätt lite till. Smaka sedan av med buljong och vitpeppar. Häll bechamelsåsen i spenaten och rör om, smaksätt ev. med lite salt och mer vitpeppar. Servera stuvningen med t.ex. kokta ägg och stekt korv.

Nu ska jag äta lite Gibbfärs som mannen har svängt ihop 🙂 Ha det fint! Kram

Lämna ett svar