Trevliga ”vägkrogar” runt om i Sverige

Hej hej!

Vi är precis hemkomna från en resa genom nästan hela Sverige, iaf halva 🙂

Vi har tyvärr varit i Östersund på min älskade mormors begravning 🙁 Det var jobbigt men väldigt fint och i allt det tråkiga var det trevligt att träffa alla kusiner.

Vi körde med stopp för övernattning i Stockholm, det funkar ju inte att köra hela vägen Lund-Östersund med en ettåring (ganska jobbigt annars också!). Linnea var iaf jätteduktig i bilen så det gick väldigt smidigt alla sträckor 🙂

Nu till lite mat-tips! Om ni, liksom vi, är less på donken etc. så finns det faktiskt lite alternativ. Både på vägen upp och ner från Stockholm stannade vi i Värnamo på Vandalorum, som ligger precis vid vägen (E4:an). Där är det vällagad mat som smakar super och dem är även med i White guide!

Linnea på Vandalorum Isterband på Vandalorum
På nervägen åt vi Isterband!

På vägen mellan Stockholm och Östersund (E4:an) stannade vi på Restaurang Kungsådran i Laxön, Älvakarleby, för att komma dit behöver man visserligen köra några extra kilometer men det kan det ju vara värt! Här serverades lunch som man själv fick plocka, tre olika rätter och en generös salladsbuffé.
Kungsådran, Laxön- Älvkarleby

Strax innan Sundsvall hittade vi Pink Ladies Diner som hade häftig amerikansk 50-talsinredning. Här provade vi tyvärr inte maten men milkshaken var toppen!
Milkshake på Pink Ladies Jordgubbsmilkshake Jag med LInnea på Pink Ladies
Linnea ser ganska sugen ut på Milkshaken, hihi

Sist men inte minst stannade vi till i Järvsö när vi körde ifrån Östersund påväg till Stockholm (Ja, vi tog en annan väg än E4:an) och åt lunch på Lill-Babs Caffär, ett supermysigt fik som även serverar lättare mat med Lill-Babs i fokus 😉
Paj på Lill-Babs Caffär Lill-Babs Caffär Järvsö Lill-Babs Caffär Järvsö
Jag åt en god parmapaj men där fanns även soppor, pasta och mackor att välja bland 🙂

Hoppas ni provar något av mina tips och kom gärna med era pärlor!! Kram

Lämna ett svar