Italiensk paj med kalkon, parmesan och soltorkade tomater

Hej hej!

Jag gick ju och la mig vid åttatiden igår för att få extra sömn, tror ni jag fick det? Neee.. Linnea höll låda hela natten! Hon hade feber och bara skrek, en av de värsta nätterna i hennes liv…puuhh. Jag klarade ändå av att gå till jobbet idag men nu är jag helt slut.

Tur vi hade mat hemma så att vi slapp laga middag idag, bl.a. en supergod paj som vi gjorde i söndags. Pajen innehåller bl.a. kalkon, parmesan och soltorkade tomater, riktigt smaskigt! Krille var helt lyrisk, haha 🙂 Jag fick en hel påse med soltorkade tomater av svärföräldrarna som precis har varit i Italien 🙂 Väldigt uppskattat!! Jag fick även en parmesanost och torkade kantareller som jag nog ska göra en mumsig pasta av på fredag när min kompis Ellen kommer på besök!

Soltorkade tomater Italiensk paj med kalkon, soltorkade tomater och parmesan

Italiensk paj

3 dl vetemjöl
100 g rumsvarmt smör
1-2 msk vatten

15 soltorkade tomater
200 g rökt kalkon i tunna skivor
200 g parmesanost, riven
3 schalottenlökar alt. 1/2 gul lök
3 ägg
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
lite salt och peppar

Sätt ugnen på 225°C. Börja med pajbottnen, blanda vetemjöl, smör och lite vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i ca 10 minuter. Nagga sedan botten och ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
Om de soltorkade tomaterna är torra och inte ligger i olja, häll då över kokande vatten och låt stå 15-20 minuter tills de blir mjuka, skär i mindre bitar. Skiva löken i tunna strimlor och svetta genomskinlig i lite smör i en stekpanna. Skär kalkonen i mindre bitar. Blanda ägg, grädde och mjölk och tillsätt lite salt och peppar. Lägg soltorkade tomater, lök och kalkon i pajbottnen, häll över äggstanningen och strö över osten. Grädda i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera med en god sallad.

Nu ska jag passa på att mysa med Linnea innan hon ska sova. Ha en skön kväll. Många kramar!!

Lämna ett svar