Bacontoppad kycklinggratäng

Hej!

Nu har jag fått recepten från i lördags och här kommer receptet på den goda kycklingen med bacon i. Den påminner mycket om Bröllopskycklingen/bröllopsfilén som jag delade med mig av för någon månad sedan, fast med bacon i. Mums!

Bacontoppad kycklinggratäng
Inte den bästa bilden på gratängen men jag lovar att det smakade super! Linnea gillade det med 😉

Här är receptet jag fick av Carro, hon tog dock lite extra av allt i såsen;)

Bacontoppad kycklinggratäng, 4-5p

5-6 kycklingfiléer
salt och peppar

4 dl crème fraîche
1 hönsbuljongstärning
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
2 msk kinesisk soja

200 g bacontärningar
1 liten knippa persilja, finhackad
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 175 °C. Dela varje kycklingfilé i 4 delar. Salta och peppra.
Koka ihop ingredienserna till såsen och häll över kycklingen. Hetta upp en stekpanna och stek bacontärningarna knapriga. Fördela baconet över kycklingen och strö över osten och persiljan. Gratinera i ugnen tills osten är gyllene, ca 35-40 minuter.
Servera med ris och sallad.

Nu ska jag gå och lägga mig med lillan, är sååå trött! Vaknade tyvärr med världens förkylning, ont i halsen och i hela kroppen, och hela jag skriker efter sömn! Hoppas ni mår bättre. Kram och natti natti <3

Lämna ett svar