Frozen cheesecake

God kväll!

Natten var något bättre idag men hon somnade nog inte förrän 01! Men hon var hur pigg som helst imorse, märkligt! Jag misstänker öroninflammation då hon bara verkar ha ont på natten och när hon ligger ner. Idag somnade hon iaf lättare, så det är väl förhoppningsvis påväg åt rätt håll 🙂

I lördags fick vi en supergod klassisk frusen cheesecake hos Peter och Carro som smakar som glass 🙂 , receptet kommer här och kommer ursprungligen från recepten.se:

Frozen cheesecake

Frozen cheesecake, 6-8p

3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex

Dela äggen. Lägg i äggulorna i en lite större bunke och äggvitorna i en annan bunke. Häll socker och vaniljsocker över äggulorna och vispa till en pösig smet. Vispa ned philadelphiaosten. Vispa grädden i ytterligare en bunke och blanda med resten. Vispa äggvitorna med rena vispar! till ett fast skum, så att man kan vända upp och ner på bunken utan att det rinner ut. Rör ner äggvitorna försiktigt i resten av smeten. Krossa kexen, använd gärna en mortel. Lägg hälften av smulorna jämnt fördelat i botten på en springform, häll över smeten och strö sedan andra hälften av smulorna på toppen. Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Ställ fram ca 15 minuter innan servering.

Lämna ett svar