Bröllopskyckling

Hej hej!

Här sitter jag med ett glas vin i soffan medan mannen nattar lillan 🙂 Vi har det väldigt skönt nu när båda är lediga, verkligen lyxigt! Linnea har dessutom, peppar peppar, sovit hela nätter nu 3 nätter i sträck. Det känns som att hon sover bättre nu sedan jag slutade amma. Tyvärr vaknar hon ofta vid halv sex-snåret men det får man väl leva med 😉

Ikväll lagade jag bröllopskyckling, fråga mig inte varför det kallas så… Jag vet inte om rätten allmänt kallas så eller om det bara är svägerskans namn på rätten, haha! Gott är det iaf och väldigt enkelt att svänga ihop. Vi åt den här rätten uppe i Åre så vi blev sugna på den igen. Det ska nog gärna vara lite crème fraîche i rätten också för att få en tjockare sås, det hade jag inte hemma så det blev bara grädde men det blev supergott! Som jag saknar Åre, det var ju bara sååå mysigt! Kanske måste flytta dit 😉

Jag i soligt Åre
Längtar tillbaka…

Bröllopskyckling
Det är godare än vad det ser ut 🙂

Bröllopskyckling, 6 p

1 kg kycklingfilé
5 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
1/2 dl japansk soja
1 msk köttbuljongspulver
svartpeppar + lite salt
ca 150 g mögelost

Sätt ugnen på 200 °C. Ansa kycklingen och dela varje filé på 3 avlånga bitar. Smörj en ugnsform, lägg kycklingfiléerna i formen, salta lite och peppra. Blanda grädde, senap, riven/pressad vitlök, soja, buljong och peppar i en skål, slå det sedan över kycklingen. Smula över osten. Ställ in i ugnen i ca 35 minuter. Servera med kokt potatis, gelé och sallad.

Linnea och Krille vid matbordet
Linnea fick också en variant på bröllopskyckling, vilket uppskattades 🙂

2 svar på ”Bröllopskyckling”

  1. Bröllopsfile säger jag! Tydligen är receptet från Olas gamla fjälla

    1. Jaha, hehe 🙂

Lämna ett svar