Laxcarpaccio

Hej hej!

Förlåt för min frånvaro men jag har en hel del tråkigheter i mitt liv just nu 🙁 Min fina mormor är mycket dålig och jag har även två vänner som har drabbats av olyckor. Livet är bra skört! Så ta hand om varandra <3

Mitt i allt elände fyllde jag år, i lördags, hela 31! Dagen firades lugnt ihop med familjen. Jag var dessutom ganska sliten då jag hade varit på personalfest dagen innan… Iaf så blev jag väckt med skönsång av Krille och Linnea, senare på dagen kom mina föräldrar med mat, champagne och vin 🙂 Mamma lagade laxcarpaccio och lammfilé, allt var supergott! Så fräscht med laxcarpaccio, det måste ni bara prova! Varför inte ha det på påskbuffén?! Vad man har på går ju att variera men såhär gjorde mamma:

Laxcarpaccio

Laxcarpaccio, 4 p

300-400 g färsk rå lax
olivolja
1 citron, saft och skal
1 msk färsk pepparrot
gräslök
pinjenötter
ruccola
salt och peppar

Rosta pinjenötterna i en het torr stekpanna. Skär laxen i tunna skivor och sprid ut på ett stort fat. Ringla över olivolja, riv pepparrot och citronskal och strö över, pressa citronsaft. Låt stå i ca 15-20 min. Strö över hackad gräslök, pinjenötter och ruccola. Salta och peppra. Servera med en citron eller limeklyfta och lite bröd. Mums!

Massa kramar!

Lämna ett svar