Sötpotatisvåfflor med kesoröra

Hej hej!

Igår provade vi ett nytt roligt recept som jag hittade i senaste Buffé, nämligen sötpotatisvåfflor med kesoröra till. Det var jättegott och även Linnea gillade våfflorna 🙂 En lite matigare våffla som passar bra till våffeldagen som infaller den 25:e mars!

Sötpotatisvåfflor med kesoröra
Såhär gjorde jag:
Sötpotatisvåfflor med kesoröra, ca 6 p (blir ca 12 våfflor)

600 g sötpotatis, 2 st potatisar
4 ägg
1 dl rapsolja
4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk salt

2 pkt bacon
500 g keso
2 syrliga äpplen (t.ex. granny smith)
4 salladslökar
2 tsk dijonsenap
salt och peppar

Skala potatisen, dela i mindre bitar och koka mjuk. Häll av vattnet och mixa med t.ex. en stavmixer, tillsätt mjölk, olja och ägg. Mixa sedan ner mjöl, bakpulver och salt till en jämn smet.  Grädda våfflorna i ett smort våffeljärn.
Skär bacon i mindre bitar och stek knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Skär äpplet i små tärningar, skiva salladslöken tunt. Blanda bacon, lök, äpple, keso och senap, smaka av med salt och peppar. Server våfflorna med en rejäl klick kesoröra.

Nu ska jag kolla på Walking Dead och äta chakladpudding med Krille, ha en fin kväll. Kram

Lämna ett svar