Pulled chicken – korean style

Hej hej!!

Söndag igen men lördag för mig 😉 Jag har en ledig dag till innan jag börjar jobba igen. Det ska bli spännande, undra om jag känner mig helt vilse efter över ett års frånvaro…

Igår lagade jag lite koreansk mat (eller vad man nu ska kalla det), jag fick inspiration från middagen i tisdags. Istället för anka gjorde jag en pulled chicken med koreanska smaker, till det gjorde jag picklad rödlök och en fusk-kimchi. Allt åts i kinesiska pannkakor. Det blev verkligen gott! Smakade väldigt likt middagen på Toyo 🙂

Dum som jag är hade jag inte laddat kameran, så här kommer dåliga mobilbilder…

Pulled chicken korean style
Middagen äts som tacos, man plockar själv ihop allt och äter i kinesiska pannkakor. Mums!

Pulled chicken – korean style, 6-8 p

1 kg kycklingfilé
salt, peppar och chilipulver
2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongstärning
1 msk risvinäger
2 msk japansk soja
1/2 msk sesamolja
1 msk neutral olja (solros, raps)
1/2 röd chili
1 cm ingefära i små bitar
2 vitlöksklyftor

3 salladslökar

Tillbehör:
kinesiska pannkakor, räkna med minst 5-6 st var
hoisinsås
1/2 gurka i strimlor
1/3 purjolök i strimlor
picklad rödlök
kimchi

Sätt ugnen på 125°C. Ansa filéerna och krydda med salt, peppar och chilipulver, bryn runt om i en stekpanna på hög värme. Lägg över filéerna till en ugnstålig gryta med lock, häll på vatten, buljong, vinöger, soja, sesamolja, neutral olja, chili i skivor, ingefära och skalade vitlöksklyftor. Sätt på locket och ställ in i ugnen i ca 2 timmar. Köttet ska inte vara rosa. Häll av såsen i en traktörpanna (en stekpanna med kanter) och reducera ner till hälften. Drag samtidigt sönder kycklingen med gaffel till strimlor, lägg köttet i den reducerade såsen, hacka salladslök och strö över, servera i kinesiska pannkakor (finns att köpa frysta i asiatiska butiker) med picklad rödlök och kimchi (se recept nedan), gurka samt purjolök i fina strimlor och hoisinsås (färdig på flaska, finns bland det asiatiska i de flesta butiker).

Picklad rödlök

2-3 rödlökar
1 dl ättika 12%
2 dl socker
3 dl vatten

Blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Skiva rödlöken tunt och lägg i ättikslagen, ställ in i kylen i minst en timme.

Riktig kimchi är fermenterad kål som tar några dagar att göra, här är en snabbvariant.
Fusk-kimchi

250 g pak choi
1/3 purjolök, det vita
1 msk risvinäger
1/2 tsk fisksås
1/2 cm ingefära (riven)
1 vitlöksklyfta
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1/2 röd chili
1/2 msk neutral olja

Skär pak choi och purjo i strimlor och lägg i en skål. Blanda ner vinäger, fisksås, ingefära, pressad/riven vitlök, socker, salt, fint skivad chili och olja. Låt stå minst en timme i kylskåp.

Pulled chicken korean style

Vi fick rester kvar av kycklingen så den tänkte jag slänga ihop en nudelwok av nu. Hoppas ni får en bra kväll med nån god mat 🙂 Kram

Lämna ett svar