Bästa omeletten

Hej hej!!

Tycker ni att omelett är lätt som en plätt 😉 Ja, det är ju ganska lätt men här kommer det absolut bästa receptet på omelett, i mitt tycke 🙂 Hemligheten är att den ska stekas i mycket smör på ganska låg värme. Ursprungligen kommer receptet från Paul Svensson men det är min mamma som har lärt mig det 🙂

Bästa omeletten
Den ser kanske inte mycket ur för världen men den är riktigt god kan jag lova!

Omelett, 1p

2 ägg
1 msk vatten
salt och peppar
ev. lite färska kryddor, t.ex. persilja eller basilika
några skivor smakrik ost, typ västerbotten eller cheddar
smör att steka i

Vispa ihop ägg, vatten, salt, peppar och färska kryddor. Hetta upp en stekpanna och sänk till medeltemperatur (jag hade på 5:an av totalt 9 på induktionshäll). Lägg i en stor klick smör och häll i äggsmeten. Omeletten är färdig när det mesta av den har stannat, den kan vara lite rinnig på toppen. Lägg några skivor ost på ena sidan och vik ihop, servera genast!

Lämna ett svar