Billigt, nyttigt och vegetariskt!

Hej hej!

Januari är ju en fattig månad för många, så då gäller det att hitta på billiga rätter som ändå är näringsrika och goda. Jag hittade mitt eget recept på kikärtsbiffar med västerbottenost och tillagad det till middag idag 🙂 Västerbottenost är kanske inte det billigaste men man kanske har en skalk över sen julen?! Annars kan man bara hoppa över den eller ersätta med annan smakrik ost.

Kikärtsbiffar med västerbottenost

Kikärtsbiffar med västerbottenost, 4p

2 pkt kikärtor (färdigkokta)
2 ägg
1 gul lök
1 dl riven västerbottenost
en näve hackad persilja
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
olja att steka i

Hacka löken fint och svetta i stekpanna. Skölj av kikärtorna och mixa med äggen till en slät smet, blanda ner löken, västerbottenost, persilja, sambal oelek, vinäger samt rejält med salt och peppar. Forma biffar och stek i rejält med olja tills de får fin färg. Servera med en god sallad och crème fraîche med mango chutney.

Imorgon fortsätter vi på det billiga spåret och gör ärtsoppa! Har ni några bra och billiga recept? Dela gärna med er 🙂

Nu ska jag mysa med Krille och hoppas på att Linnea sover bra även den kommande natten (peppar, peppar), igår vaknade hon nämligen endast en gång! Wohoo! Hon brukar annars vakna 2-3 gånger per natt…

Lämna ett svar