Senapssill

Hej hej!!

Här sitter jag ensam med en sovandes febrig bebis… Krille har åkt till sin familj i Bjärred. Det verkar dock som att lillan är påväg att bli lite bättre, hoppas hoppas! Jag vill ju också umgås med dem. Imorgon kommer min familj hit, så hon måste bli frisk tills dess 😉

Igår slog jag till och gjorde egen sill för första gången! Jag är inget direkt sillfan men några bitar är ju gott 🙂 Jag hittade ett recept som jag följde men det blev på tok för mycket vinäger i, så jag fick göra en ny omgång med betydligt mycket mindre vinäger och det blev bra!! Superenkelt att göra egen sill med 5-minutersill! Imorgon tänkte jag nog slå till på en parmensansill, det kan nog bli jäkligt gott!

Senapssill

Senapssill, en burk

1 fpk 5-miuterssill à 420 g
1 dl vanlig senap (typ slotts)
1 tsk salt
2 tsk äppelcidervinäger
4 msk socker
1 dl rapsolja
3 msk vatten
en rejäl näve hackad dill

Mixa senap, salt, vinäger och socker med en stavmixer alt. matberedare, tillsätt oljan i en fin stråle samtidigt som du mixar. Tillsätt till sist vattnet och sedan dillen. Skär sillfiléerna i små bitar, varva sås och sill i en burk, gärna någon fin så kan du servera direkt från burken 🙂 Ställ in i kylskåp. Går bra att göra ett par dagar i förväg!

Juligt vardagsrum
Här är vårat vardagsrum som nu har fått sig en gran 🙂 Mys mys!

Nu ska jag slå in lite paket! Puss

Lämna ett svar