Grovkornig senap

Hej hej!

Igår hade jag senapsverkstad här hemma 🙂 Jag gjorde tre olika sorter, bl.a. en grovkornig senap. Den ska helst mogna några dagar i kylskåp så det är hög tid att göra den nu om ni vill ha den i jul! Den blev iaf supergod, jag vet ju att den blev bra då jag gjorde en sats för ett par veckor sedan 😉 Jag provade även att göra sötstark senap och whiskeysenap men jag kan tyvärr inte uttala mig hur de blir då de inte har mognat till sig än 🙁 men jag bjuder iaf på receptet på den grovkorniga senapen som påminner om skånsk senap i smaken 🙂

Grovkornig senap

Grovkornig senap, 1 liten burk

1 pkt gula senapsfrön à 26 g
1 pkt bruna senapsfrön à 26 g
1 dl vatten
1 msk ättika 12%
1,5 msk strösocker
3/4 tsk salt

Mixa samman allt med en stavmixer i några minuter. Häll upp på burk. Låt mogna några dagar i kylskåp innan servering.

Nu ska jag ta hand om en febrig bebis <3 Puss puss

Lämna ett svar