Äppelmos

Hej igen!!

Är det något som är viktigt på julbordet för mig så är det äppelmos! Jag tycker att det är så gott ihop med skinka, köttbullar och revbensspjäll 🙂 Godast och enkelt är ju att göra sin egen mos. Den här gången gjorde jag mos på det juligaste äpplet av dem alla, nämligen Ingrid Marie och det blev super!

Äppelmos

Äppelmos, 2 små burkar

600 g hela äpplen
en skvätt vatten
2 msk citronsaft
2,5-3 dl socker

Skala och kärna ur äpplena, dela i klyftor. Lägg klyftorna ihop med vattnet i en tjockbottnad kastrull, kläm över citronsaften och låt puttra på svag värme (se till att det är vatten i botten hela tiden så att äppelbitarna inte bränns!). När äpplena blivit mjukna, tillsätt sockret och lått puttra några minuter till. Mixa med stavmixer. Smaka av om du ev. vill ha mer socker, isf är det bara att värma upp moset med mer socker i kastrullen. Häll upp på burkar och ställ in i kylen. Det går även utmärkt att frysa moset!

Lämna ett svar