Vit chokladmousse

Hej hej!!

Jag lovade ju att jag skulle dela med mig av receptet på vit chokladmousse innan och här kommer det 🙂

Vit chokladmousse

Vit chokladmousse, 6 p

200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 dl 10% kesella/kvarg
1 ägg

Smält chokladen försiktigt i micron (eller över vattenbad). Vispa grädden. Vispa ägget med elvisp och tillsätt chokladen lite i taget samtidigt som du vispar med elvispen. Vispa ner kvargen och vänd sedan ner den vipade grädden. Häll upp i 6 mindre glas/koppar el. likn. Ställ in i kylen ett par timmar. Dekorera med färsk frukt eller bär. Vi hade jordgubbar och passionsfrukt och jag pudrade över lite florsocker 🙂

2 svar på ”Vit chokladmousse”

  1. Åh, låter gott! Sitter här och matsurfar medan jag blir mer och mer sugen=)

    1. Alltid ”farligt” att matsurfa 😉

Lämna ett svar