Middag med gott sällskap :) – Boeuf Bourguignon

I fredags hade vi vänner över på middag, vi har pratat om att ses så länge och äntligen blev det av 🙂 En supertrevlig kväll! Jag lagade Boeuf Bourguignon till varmrätt, det är nog en av de bästa rätterna att bjuda på t.ex. en fredag när man är trött efter jobbet, eftersom den helst görs en eller två dagar i förväg. Perfekt att bara värma på till gästerna kommer! Sen att det är sjukt gott är ju såklart det bästa, haha!

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon, ca 6p

minst 1 – 1,5 kg högrev eller oxbog
smör
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
3 msk vetemjöl
1 flaska rödvin
1,5 msk köttbuljongpulver
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
1 msk tomatpuré
2 morötter
200 g rimmat fläsk (jag använde stekfläsk men det går lika bra med bacon)
1 paket steklök (ca. 20 st.)
200 g champinjoner
Färsk persilja och timjan

Putsa köttet och skär i bitar. Bryn köttbitarna i smör i en gryta. Salta och peppra. Pressa i vitlök. Lägg i skalade morötter i större bitar. Pudra över vetemjöl och rör om. Häll i vin samt buljong. Tillsätt torkad timjan, lagerblad och tomatpuré. Sjud under lock ca. 1,5 timme. Skär fläsket i småbitar och skala löken. (Ett tips för att skala smålökarna lättare; lägg dem i kokande vatten i några minuter, häll av när skalet börjar lossna, spola med kallt vatten och dra av de sista skalet för hand). Stek fläsk knaprigt med svamp och lök. Rör ner det i grytan och låt sjuda ytterligare ca. 20 minuter. Strö över hackad persilja samt timjan. Servera med potatismos eller vanligt kokt potatis.

Här är hela sällskapet utom jag 😉
Middagssällskapet

Till efterrätt gjorde vi vit chokladmousse, aldrig fel 🙂 Det receptet får ni i nästa inlägg!

Puss puss

Lämna ett svar