Kikärtsbiffar

Hej hej!!

Ikväll är jag gräsänka men jag har ju iaf haft sällskap fram till åtta då Linnea somnade. Hon vaknade iofs precis för lite snuttning, hon sover så dåligt senaste tiden. Ibland vaknar hon en gång i timmen på natten, ibland går det 2-3 timmar emellan. Innan sov hon ju hela nätter… Vi får hoppas att det vänder snart!

Idag har jag varit på mammagympa – mama fitness som Actic har. Det känns sååå skönt att komma igång och träna igen 🙂 Jag tränar väldigt lugnt och försiktigt då mina fogar fortfarande inte är bra men lite är bättre än inget!

Ett middagstips ska jag bjuda på också, ett vegetariskt sådant. Vi gjorde kikärtsbiffar förra veckan som blev riktigt goda, bland de bästa jag smakat!

Kikärtsbiffar

Kikärtsbiffar, ca 2-3 p

1 burk el. förpackning kikärtor
1 ägg
2 små kokta potatisar
1 liten gul lök
1 näve färsk persilja
1 dl riven västerbottenost
salt och peppar
1 liten burk majs
olja att steka i

Hacka löken och svetta den i en stekpanna. Mixa kikärtor (avsköljda), ägg, potatis, lök, persilja och ost till en jämn smet, smaka av  med salt och peppar. Skölj majsen och blanda ner i smeten. Forma till biffar och stek i rikligt med olja. Servera med t.ex. stekt potatis, creme fraiche och mangochutney.

Hoppas det ska smaka! Nu ska jag snart sova. Natti natti! Kram

Lämna ett svar