Norrländsk quiche

God kväll!!

Lillan sover och karln spelar TV-spel, så jag fick äntligen lite tid till att blogga 🙂 Jag har ett supergott recept att bjuda på! Nämligen en norrländsk quiche, alltså en paj med västerbottenost, skinka och gul lök 🙂

Paj med västerbottenost och skinka Norrländsk quiche

Norrländsk quiche

3 dl vetemjöl
100 g rumsvarmt smör
1-2 msk vatten

200 g rökt skinka (gärna tunna skivor)
200 g riven västerbottenost
1/2 gul lök
3 ägg
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
lite salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 225°C. Börja med pajbottnen, blanda vetemjöl, smör och lite vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i ca 10 minuter. Nagga sedan botten och ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
Skiva löken i tunna strimlor och svetta genomskinlig i lite smör i en stekpanna. Skär skinkan i mindre bitar. Blanda ägg, grädde och mjölk och tillsätt lite salt och peppar. Lägg löken och skinkan i pajbottnen, häll över äggstanningen och strö över osten. Grädda i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera med en god sallad.

På fredag ska jag tillsammans med 7 ”gamla” vänner åka på tjejweekend till Köpenhamn! Vi ska fira att vi alla fyller 30 år i år 🙂 Det kommer att bli så galet kul! Vi har redan bokat restaurang till både fredagen och lördagen, tur att man har matintresserade vänner 😉 Annars ska vi besöka inredningsbutiker, dricka vin och bara umgås! Det enda jag oroar mig för är hur det ska gå för stackars Krille med Linnea och hur hon ska klara sig utan amningen… men Köpenhamn ligger ju nära om hon vägrar flaskan. Jag vet att de klarar sig alldeles utmärkt utan mig men det ligger väl i ens natur att oroa sig…

Jag ska försöka fota en massa på resan och förhoppningsvis få tid till att blogga när jag är hemma igen, följ mig gärna på instagram (matdelikat) där det dyker upp lite bilder då och då 😉

Natti natti!!

Lämna ett svar