Fruktig kycklinggryta

Hej hej!

Festen i lördags gick helt ok 🙂 Jag fick möjlighet att ligga lite i soffan emellanåt, så fogarna tog inte allt för mycket stryk 🙂 På söndagen var jag ändå väldigt sliten, nästan bakiskänsla i kroppen trots att man inte druckit en droppe! Det beror väl på att jag var vaken lite längre än vanligt.
Idag flydde jag hemmet en stund då vi har hantverkare hemma som renoverar vår tvättstuga, det är ett jäklans liv emellanåt. Jag drack kaffe ute i solen med min kompis Linn. Så härligt att solen äntligen har tittat fram och att våren är här! Synd att man inte kan ta några promenader bara… Annars har jag hängt i soffan hela dagen (som vanligt…).
Jag blev så glad idag då en gammal barndomsvän som jag inte har pratat med på evigheter ringde mig! Man går ju och tänker på och saknar alla gamla vänner hela tiden men är så dåliga på att slå en signal. Man följer ju allas liv via instagram och facebook men det är ändå speciellt att prata med varandra på riktigt. Jag måste verkligen försöka åka upp till Sundsvall och hälsa på snart!!
Mat har vi lagat idag också 🙂 En kycklinggryta som vi brukade laga rätt ofta för några år sedan. Den är supersmarrig med både aprikoser och mango chutney. Ni måste prova den!
Fruktig kycklinggryta

Fruktig kycklinggryta, ca 5-6 p

600-700 g kycklingfilé
250 g champinjoner
10 torkade aprikoser
1 gul lök
2 rågade msk mango chuntney
2 kycklingbuljongtärningar
1/2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
6 dl grädde
peppar och ev. salt

Ansa och skär kycklingen i bitar, fräs tills den får fin färg i en stekpanna, salta lätt och peppra, lägg den sedan i en gryta. Hacka löken fint och stek i pannan och tillsätt till grytan. Ansa och dela svampen, stek även den och tillsätt till grytan. Dela aprikoserna i mindre bitar och lägg i, tillsätt även mango chutney, grädde, buljong, curry och sambal. Låt puttra några minuter. Peppra. Servera med ris och sallad.

Nu ska jag öva profylaxandning med Krille, haha 😉 Ha en fin kväll! Kram

2 svar på ”Fruktig kycklinggryta”

  1. Provde ikväll och tyckte den blev super! Du är grym Cissi!

    1. matdelikat skriver: Svara

      Så bra!! Vad glad jag blir 🙂 Kram

Lämna ett svar