Indisk kyckling och linssallad

God morgon!

Har ni eller ska ni njuta av en lång helgfrukost? Här blev den ensamt intagen då Krille är iväg och hjälper en kompis att flytta.
Jag måste försöka ta mig ner på stan idag och har suttit och räknat ut vart jag ska parkera för att slippa gå så mycket… Väldigt drygt! Iaf så måste jag införskaffa glasunderlägg till ikväll då Krilles kollegor kommer hit på fest. Vi vill ju inte att vårt nya marmorbord ska förstöras första veckan! Marmor är ju väldigt känsligt mot syror, som t.ex. vin och kolsyra… En annan sak jag oroar mig för är hur jag ska klara av festen över huvud taget då jag inte klarar av att sitta så länge. Jag får gå och lägga mig i sängen mellan varven helt enkelt! Alternativet är att skippa festen helt och åka till mamma och pappa, men jag är ju fortfarande pigg i huvudet och vill ju vara social, jäkla fogar!!!
Ja, ett mattips har jag till er idag 🙂 Dock är det inte jag som lagat, utan min kära mamma. Det är Jamie Olivers recept från början men med modifikation, en supergod rätt som jag varmt rekommenderar! Nyttigt är det ju också 🙂 Tunn kyckling i tikka-krydda med varm linssallad, knapriga grönsaker och god yoghurtsås.

Indisk kyckling med varm linssallad Indisk sallad med kyckling och linser

Indisk kyckling och linssallad, 4p

ca 400 g tunna kycklingfiléer (banka ev. ut vanliga filéer)
2 rågade tsk tikka masala-pasta
salt och peppar

1 liten purjolök
1 färsk röd chili alt. chiliflakes
olivolja
250 g röda linser (finns färdigkokta på burk eller tetra)
1 mogen tomat

1/2 gurka
1 liten morot
bladsallad

4 msk turkisk yoghurt
1 msk mango chutney
1 rågad msk cashewnötter
en näve färsk koriander
saft från 1/3 citron
gurkmeja
salt och peppar

färsk koriander att dekorera med

Ansa ev. filéerna och klappa in med salt, peppar och tikka masalapastan. Stek på hög värme, gärna i grillpanna tills den blir genomstekt. Skär sedan i tunna skivor.
Hacka purjolök och chili. Skölj linserna. Fräs allt i en stekpanna i lite olja, salta och peppra. Tillsätt en hackad tomat.
Skär tomat och det hårda på gurkan med en potatisskalare till strimlor.
Mixa yoghurt, mango chutney, cashewnötter, koriander, citronsaft, gurkmeja, salt och peppar till en jämn sås.
Lägg bladsallad i botten på ett stort serveringsfat, lägg på de varma linserna, kycklingen samt gurkan och moroten. Ringla över yoghurtsåsen och strö över hackad färsk koriander. Servera genast.

Hoppas ni får en bra helg!! Kram

Lämna ett svar