Råraka med rom, crème fraîche och rödlök

Hej!!

Här ligger jag och tycker synd om mig själv som vanligt, har så fruktansvärt ont i fogarna idag 🙁 Nu får hon komma snart så att det förhoppningsvis försvinner!! Det är inte helt enkelt att leva efter sjukgymnastens devis att inte böja sig ner och att inte gå i trappor (då vi har trappor hemma i huset) men jag försöker verkligen tänka på det!
Tur att det finns mat här i livet som gör att man kan njuta vissa stunder 🙂 Förra helgen var vi hemma hos Ola och Helena där vi lagade rårakor som toppades med sikrom, finhackad rödlök och crème fraîche! Så himla enkelt och gott! En av mina favoritförrätter!! Sikrom är ju bara så gott, dessutom billigare än löjrom och jag hittade den i frysdisken på ICA. Ett tips att göra inför helgen eller varför inte idag, det är ju lillördag!

Råraka med rom, rödlök och crème fraîche

Råraka, 4p

8 stora potatisar
salt och peppar
smör och olja att steka i
1 rödlök
rom (gärna sikrom eller löjrom)
crème fraîche

Skala och riv potatisarna. Krama ur så mycket vätska som går. Salta och peppra potatisen så att det fördelar sig jämnt. Forma fyra stycken platta ”biffar”. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör och olja och stek på hög medelvärme i ca 3-4 minuter per sida tills de får fin färg och blir genomstekt. Servera direkt ihop med finhackad rödlök, rom, crème fraîche och kanske en liten dillkvist på toppen 🙂

Igår fick vi äntligen hem våra efterlängtade soffor som vi beställde i november! Jag är riktigt nöjd 🙂 Nu ska vi bara införskaffa ett nytt soffbor och matta. Jag ska visa er sen!

Kram!

Lämna ett svar