Ompysslad med bl.a. toscapäron :)

Krille har spenderat helgen i Uppsala hos sin bror, så jag tog mitt pick och pack och åkte till mina föräldrar för att bli ompysslad 🙂 Det har varit en väldigt skön och avslappnad helg, ja inte för att jag är mer aktiv i vanliga fall nu för tiden… Jag har passat på att bada långa bad i deras badkar, vilket är riktigt skönt för fogarna 🙂 Synd att vi inte äger något badkar! Vi får vara glad för vår dubbeldusch istället 😉 Jag har blivit uppassad med god mat och fika, så det har verkligen inte gått någon nöd på mig.
Det har öppnat en ny barnbutik i Ystad som vi besökte, Lilla Barnkammaren heter den, som har superfina saker! Jag köpte en fin låda till skötbordet och mamma köpte ett jättesött bäddset i trikå till vagnen. Mamma hade även plockat fram några gamla bebiskläder och saker som jag hade när jag var liten, alltid lika kul att titta på.
Lakanset i trikå till vagn
Gulligt va? Ekologisk bomull från littleheart
Fin låda och nalle
Min gamla favoritnalle och den fina runda lådan

Vi har ju som sagt ätit en hel del också. Bl.a. en 60-talsrätt: Toscapäron! Mums! Vi blev inspirerade av Gomorron i fredags. Vi gjorde päronen i en större form men det är ju även trevligt att servera i portionsformar.
Toscapäron
Toscapäron, 4p

4 päron, typ conference
100 g smör
100 g flagad mandel
1,25 dl socker
3 msk mjölk
1,5 msk mjöl

Sätt ugnen på 225°C. Skala, kärna ur och dela päronen i mindre bitar, lägg i en ugnsfast form (eller fyra portionsformar). Smält smöret i en kastrull, tillsätt flagad mandel, socker, mjölk och mjöl, rör runt, låt koka upp. Häll mandelsmeten över päronen och sätt in i ugnen i knappt 10 minuter, eller tills det får fin färg. Servera ljummen med god vaniljglass.

Lämna ett svar