Vegetariska burgare på kidneybönor, majs och ost

Hej igen!!

Jag måste dela med mig av receptet på de vegetariska burgarna vi åt till middag idag. Supergoda! Jag kan tyvärr inte ta åt mig äran för receptet, det kommer från senaste buffé, men jag gjorde min egna hamburgerdressing. Supergoda att äta som hamburgare eller varför inte bara ihop med en god sallad?!
Vegetarisk burgare Vegetarisk burgare Vegetarisk bönburgare

Vegetariska burgare, 4p

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
2 dl riven morot (ca 2 st)
1 tsk curry
2 burkar kokta kidneybönor
1 ägg
3 dl riven ost (jag använde parmesan)
1 dl majs
1 dl solrosfrön
2 tomater
1 rödlök
4 frallor
8 salladsblad

Hamburgerdressing:
1 dl créme fraîche
1/2 dl majonäs (gärna Hellmann´s)
2 msk chilisås
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka lök, vitlök och chili. Fräs i lite olja utan att det tar färg i några minuter. Tillsätt de rivna morötterna samt curry och fräs i ytterligare några minuter. Häll av och skölj bönorna i ett durkslag, lägg dem i en skål och mosa dem grovt med en gaffel, det ska finnas bitar kvar. Blanda ner morotsfräset med bönorna samt, ost, majs, ägg och solrosfrön. Salta och peppra. Forma 4 stora burgare och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Låt dem vila 5 minuter innan servering. Dela på bröden och lägg in dem på ett galler i ugnen i några minuter. Blanda ihop ingredienserna till hamburgerdressingen. Servera burgarna i brödet med skivad tomat, rödlök, sallad och dressing.

Lämna ett svar