Hej!!
Nu har jag fått recepten på Olivias goda mat. Ni måste prova detta, så himla gott! De ostbakade potatisarna var en riktig hit som passar till det mesta!
Baconlindad kycklingfilé, 4p
4 kycklingfiléer
salt och pepparmix
8 baconskivor
tandpetare
smör
Sätt ugnen på 225°C. Putsa filéerna, salta lätt och peppra. Linda ett par skivor bacon runt varje filé och fäst med tandpetare. Bryn filéerna runt om i smör tills de får lite färg, sätt sedan in i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta.
Örtsås
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 msk färsk hackad basilika
1 msk färsk hackad dragon eller 1 tsk torkad
3-4 kvistar repad timjan eller 1 krm torkad
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 tsk majsstärkelse
1,5 dl grädde
1 dl crème fraîche
0,5-1 msk limesaft
några droppar kinesisk soja
salt och peppar
Skala och hacka schalotten och vitlök fint. Stek i lite smör tills den blir lite genomskinlig. Tillsätt örterna och låt dem fräsa med någon minut. Vispa samman vatten, fond och majsstärkelse, häll blandningen under omrörning i pannan. Tillsätt grädde och crème fraîche. Låt såsen sjuda i ca 10-15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt stekskyn som bildats i ugnen från kycklingen. Smaka av med limesaft, soja, salt och peppar. Späd ev. såsen med vatten om den blir för tjock.
Ostbakade potatisar
4 stora potatisar av mjölig sort
1 dl crème fraîche
1-2 krm salt
2 dl riven västerbottenost
Sätt ugnen på 225°C. Tvätta, torka och slå in potatisarna i ugnsfolie. Stick runt om med en gaffel så att de inte spricker. Baka potatisarna på galler i ca 45-60 minuter. Höj sedan värmen till 250°C. Blanda crème fraîche, salt och ost. Dela potatisarna på mitten och gröp ur det mesta ur skalet. Blanda potatismoset med det andra och lägg sedan tillbaka det i skalen (hit går att förbereda). Grädda sedan potatisarna i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills de får fin färg.