Baconlindad kycklingfilé, ostbakade potatisar och örtsås

Hej!!

Nu har jag fått recepten på Olivias goda mat. Ni måste prova detta, så himla gott! De ostbakade potatisarna var en riktig hit som passar till det mesta!

Varmrätt

Börja med potatisarna!

Baconlindad kycklingfilé, 4p

4 kycklingfiléer
salt och pepparmix
8 baconskivor
tandpetare
smör

Sätt ugnen på 225°C. Putsa filéerna, salta lätt och peppra. Linda ett par skivor bacon runt varje filé och fäst med tandpetare. Bryn filéerna runt om i smör tills de får lite färg, sätt sedan in i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta.

Örtsås

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 msk färsk hackad basilika
1 msk färsk hackad dragon eller 1 tsk torkad
3-4 kvistar repad timjan eller 1 krm torkad
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 tsk majsstärkelse
1,5 dl grädde
1 dl crème fraîche
0,5-1 msk limesaft
några droppar kinesisk soja
salt och peppar

Skala och hacka schalotten och vitlök fint. Stek i lite smör tills den blir lite genomskinlig. Tillsätt örterna och låt dem fräsa med någon minut. Vispa samman vatten, fond och majsstärkelse, häll blandningen under omrörning i pannan. Tillsätt grädde och crème fraîche. Låt såsen sjuda i ca 10-15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt stekskyn som bildats i ugnen från kycklingen. Smaka av med limesaft, soja, salt och peppar. Späd ev. såsen med vatten om den blir för tjock.

Ostbakade potatisar

4 stora potatisar av mjölig sort
1 dl crème fraîche
1-2 krm salt
2 dl riven västerbottenost

Sätt ugnen på 225°C. Tvätta, torka och slå in potatisarna i ugnsfolie. Stick runt om med en gaffel så att de inte spricker. Baka potatisarna på galler i ca 45-60 minuter. Höj sedan värmen till 250°C. Blanda crème fraîche, salt och ost. Dela potatisarna på mitten och gröp ur det mesta ur skalet. Blanda potatismoset med det andra och lägg sedan tillbaka det i skalen (hit går att förbereda). Grädda sedan potatisarna i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills de får fin färg.

 

Lämna ett svar