Pastasås med kyckling, soltorkade tomater och haricot verts

Hej!!

Äntligen fredag tänker kanske ni?! Ja, jag med fast än jag är hemma hela dagarna, jag får ju ha Krille hemma i helgen och vi kan äta långfrukost ihop 🙂 Ikväll ska vi nog laga trerätters tror jag, känns extra mycket fredag om man lyxar till det! Tyvärr får jag snällt vänta till han kommer hem så att vi kan åka och handla, jag har ju lite svårt för att handla själv med kryckorna och allt… Det går ju om jag tar en kundvagn och stödjer mig på men sen ska ju kassarna förflytta sig från bilen in i huset och ja, ni fattar.
Har ni bestämt vad ni ska laga ikväll? Om inte har jag ett sista minutentips! I tisdags hade jag min vän Erica här och då åt vi den här fantastiska pastan! Vi lagade den jätteofta ett tag här hemma men sen har den fallit i glömska. Supergod och enkel!

Pasta med kyckling, soltorkad tomat och haricot verts

Pastasås med kyckling, soltorkade tomater och haricotverts, 4p

pasta, gärna tagiatelle eller pappardelle
ca 600 g kycklingfilé
1 liten burk soltorkade tomater i olja
ca 300 g haricot verts (jag använde frysta)
3 dl vispgrädde
2 tsk torkad timjan
salt och peppar

Koka pastan enl anvisning på paketet medan du gör såsen. Ta bort ev. hinnor etc från kycklingen och skär den i mindre bitar. Stek i lite smör eller olja tills den får färg, krydda med timjan, salt och peppar. Häll på grädden och lår puttra på svag värme i några minuter tills kycklingen är genomkokt. Koka under tiden haricot vertsen enl. anvisning på paketet, häll sedan av vattnet. Skär de soltorkade tomaterna i bitar och tillsätt i grytan, lägg även i haricot vertsen. Servera med pastan.

Ha en trevlig fredagkväll!! Här ska vi som sagt frossa i god mat och titta på På Spåret! Favoritprogrammet 🙂 Kram

Lämna ett svar