Gravid v 29

Hej!!

Gravidveckorna bara flyger fram! Nästa vecka går vi in i vecka 30,det känns stort på något vis! Är man officiellt höggravid då?! Börjar känna mig mer och mer höggravid…Magen blir ju bara större och större och med tanke på fogarna kan jag göra mindre och mindre, så man känner sig inte så smidig direkt! Barnet väger ungefär 1,3 kg nu och är nästan 40 cm lång, det är ju längre än en linjal! Större ska hon bli, nästan tre gånger så stor (i vikten då)! Hur ska det få plats i min mage?!!
I tisdags var jag hos barnmorskan och gjorde glukosbelastning, det gick bra! Jag tycker faktiskt inte att glukoslösningen är så farlig som alla säger, särskilt inte med en hel pressad citron i, det blir ju nästan gott (särskilt när man inte har ätit någon frukost)! Sockret låg på 5,3, så jag kan fortsätta att äta lite gotte då och då 😉 Jag fick även lyssna på hjärtljuden vilket alltid känns mysigt och det slog fint.
Nu har det ju gått lite mer än en vecka sedan jag blev heltidssjukskriven men jag har inte riktigt vant mig än. Jag längtar till jobbet och jag känner mig väldigt uttråkad här hemma… Den här veckan har det iaf hänt något litet varje dag. I måndags och igår har jag haft vänner på besök, i tisdags var det barnmoskan, idag har jag varit en sväng på jobbet och lämnat sjukskrivningspapper och hälsat på kollegorna och i morgon ska jag till tandläkaren (mindre kul iof…).
Såhär ser magen ut den här veckan:
Gravid v 29 Gravid vecka 29
I vår tandkrämsdränkta badrumsspegel…

Nu ska jag äta mat, lite rester från igår. En supergod kycklingpasta som jag ska dela receptet på snart 🙂 Ha en fin kväll! Kram

2 svar på ”Gravid v 29”

  1. Så fin du är Cissi 🙂 Hoppas fogarna gör mindre ont! Kram Lina

    1. Tack vännen! Så länge jag ligger stilla så går det bra 🙂 Kram

Lämna ett svar