God och saftig sockerkaka

Hej!

Härligt med god frukost en söndagsmorgon (det var några timmar sedan nu)! Te, ägg, macka och blodapelsin blev det här. Jag tänkte ta en bit av sockerkakan jag bakade i fredags också men det fick inte plats. Det finns nästan ingen botten i mig när det gäller frukost, eller rättare sagt det brukar vara så… senaste dagarna har jag börjat få hemska uppstötningar, ytterligare en baksida av graviditeten. Ja, tillbaka till sockerkakan! Jag är egentligen inget fan av sockerkaka, det kan lätt bli så tråkigt och torrt men denna är nog den godaste sockerkaka jag har ätit! Självklart är den godast nybakad. Receptet kommer från min pluggkompis Maddes mormor, eller var det farmor?! Hemligheten är att den innehåller betydligt mycket mer smör än ett ”vanligt” recept, inte konstigt att den blir så saftig och god 🙂

Godaste sockerkakan

Godaste sockerkakan

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl vatten

Sätt ugnen på 175°C. Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Tillsätt äggen. Blanda samman vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt vattnet. Blanda till en jämn smet. Smöra och bröa en form och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

Perfekt att bjuda på en söndagseftermiddag 🙂 Ha det fint! Kram

Lämna ett svar