Gravid v 28

Hej!!

Lite graviduppdatering! Idag har vi gått in i v 28! Första veckan i tredje trimestern enl. 1177. Alltså sista tredjedelen, galet! Det är exakt tre månader kvar till beräknad födsel idag, det känns ju så nära. Tyvärr har jag blivit heltidssjukskriven nu och att gå hemma i tre månader känns desto längre… Sista veckorna har det bara blivit sämre och sämre med fogarna och minsta kraftansträngning har gjort att jag blir helt slut i kroppen efteråt. Bara att gå korta sträckor gör riktigt ont, trots kryckorna. Nu får jag acceptera att jag ska ta det lugnt, titta på serier och läsa böcker i tre månader. Det låter ju väldigt skönt men jag längtar redan tillbaka till jobbet… Igår träffade jag en ny sjukgymnast då jag inte har vågat tränat ordentligt de senaste veckorna, sist jag tränade så fick jag jätteont efteråt. Hon uppmanade iaf mig att fortsätta träna med lätta övningar och jag fick även låna en TENS-apparat. TENS-apparaten ger små elektriska strömmar vilket ska avleda smärta. Jag hoppas att den ska hjälpa. Tyvärr får den inte placeras på framfogen (symfysen) utan endast på de bakre fogarna (SI-lederna) men det är alltid något 🙂
Nu ska jag iaf snart iväg till gymmet och träna, det får bli bil dit trots att vi endast bor knappt en kilometer därifrån. Såhär ser tjockisen ut i träningskläder:
Gravid v 28 Gravid v 28 påväg till gymmet
Ganska stor mage! Jag har gått upp ca 10 kg nu, vilket är rätt så normalt som jag förstår. Konstigt att jag inte gått upp mer med tanke på mitt inaktiva liv, dock så har väl de flesta muskler förtvinat och omvandlats till fett 🙁
Jag smörjer in magen varje dag med en kräm från Burts Bee´s, Mama Bee Belly Butter heter den. Hoppas den hjälper något så att jag inte får bristningar. Fast vad jag förstår går de inte att förhindra med mjukgörande men jag tror ändå att en torr hud har lättare att brista än en mjuk… Såhär ser krämen ut:
Mama bee

Ha en fin kväll!! Kram

Lämna ett svar