Kikärtsfritters

Hej!!

Vad har ni ätit till middag idag? Här blev det kikärtsfritters! Det är väl ett mer lockande namn än kikärtsbiffar?! Supergott var det! Vi åt dem i tortillabröd ihop med en massa persilja, turkisk yoghurt och mango chutney. Jag blev inspirerad av ett recept i Det goda enkla av Anna och Fanny Bergenström. En annars trevlig kokbok med mycket gröna recept vilket jag gillar 🙂 Vi måste äta mer vegetariskt!

Kikärtsfritters i tortillabröd Kikärtsfritters Kikärtsfritters

Kikärtsfritters, ca 6 p

ca 800 g kikärtor på burk/i paket (alltså färdigkokta)
3 små kokta potatisar
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk malen ingefära (eller en bit färsk)
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 lätt vispat ägg
1/2 kruka persilja (ca 1 dl hackad)
1 tsk salt
1 msk hackad gräslök
olja att steka i

Skölj av kikärtorna och lägg alla utom ca 1 dl i en bunke tillsammans med potatisen, mixa till en jämn smet med stavmixer. Hacka lök och vitlök, stek i olja tillsammans med alla torra kryddor i ett par minuter. Blanda ner lök och kryddblandningen i den mixade röran och blanda runt med gaffel. Blanda ner ägget. Tillsätt hackad gräslök, persilja samt salt. Forma till små biffar och stek i olja, ca 2 minuter per sida tills de får färg. Servera i tortillabröd med strimlad isberg, tomat, hackad persilja, turkisk yoghurt och mango chutney. Mums!!

Imorgon går vi in i vecka 28, så då blir det lite graviduppdatering 🙂 Ha en fin kväll! Kram

Lämna ett svar