Världens godaste kladdkaka?!

God morgon måndag!

Trots att jag har sovmorgon idag är jag ändå helt slut, det kanske beror på att det är måndag?! Tror tyvärr att det mest beror på smärtan från fogarna, det har inte blivit bättre under helgen och jag är rädd att det inte kommer att bli det heller 🙁
För att pigga upp måndagstristessen kan ni ju alltid baka denna goda kladdkaka! Receptet kommer från Bakverk och Fikastunder som kallar den för världens godaste kladdkaka! Vem blir inte sugen på att prova den?! Den är supergod och väldigt mäktig med chokladganachen på toppen. Eftersom det räcker med en liten bit så räcker kakan till många 🙂

Världens godaste kladdkaka

Världens godaste kladdkaka, 12-16 p

Botten
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Glasyr
2 dl vipsgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör

Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull. Blanda resten av ingredienserna till kakan i en bunke med sked, tillsätt smöret och blanda till en jämn smet. Smöra och bröa en form med avtagbar kant (ca. 24 cm i diam.), häll i smeten och grädda i ugnen i 20 minuter.
Gör under tiden glasyren genom att blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull, låt koka på medelvärme i ca 15 minuter, rör hela tiden. Ta av från värmen och tillsätt smöret, lite i taget och rör till en jämn smet. (Glasyren stelnar i kylskåpet sen). Bred på glasyren på kakan när kakan har svalnat i ca 10 minuter. Ställ in i kylen i minst 3 timmar, går ju utmärkt att göra dagen innan! Servera med vispad grädde.

Hoppas ni nu får en bra start på veckan 🙂 Kram

Lämna ett svar