Enkel lyxig pasta med salsiccia och kantareller

God morgon eller god förmiddag!

Här har ni en slagen hjälte… Veckan i Örebro var verkligen ingen höjdare för fogarna. Jag kan knappt gå och igår sov jag halva dagen, hela kroppen påverkas av smärtan 🙁 Igår åkte jag och Krille till Ica och handlade, bara det var en pärs! Rullstol nästa?! Hope not! Ja,ja nog med negativt! Aptiten är det iaf inte fel på 🙂 Igår kom Ola, Helena och Maja hit och vi lagade middag tillsammans och hängde i soffan, alltid lika mysigt! Det blev lite italientema på kvällen. Vi gjorde bruschetta i förrätt:
Bruschetta

Bruschetta
, 4p

8 skivor baguette skurna lite snett
olivolja
ca 20 st smakrika cocktailtomater
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200°C. Häll lite olivolja på ett fat och doppa ena sidan av baguettskivorna i oljan. Lägg brödet på en  bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i ugnen tills de får lite färg, ca 10-15 minuter. De ska vara krispiga. Ta ut och låt svalna.
Hacka tomater (egentligen ska de kärnas ur men det går bra att strunta i det). Blanda tomathacket med några matskedar olivolja, pressad vitlök, hackad basilika, salt och peppar. Skeda upp tomatröran på baguettbitarna och servera direkt!

…och en supergod pasta till varmrätt med salsiccia (färsk italiensk korv), kantareller, grädde och massa ost. Ni bör verkligen prova denna!
Lyxig pasta med salsiccia och kantareller

Lyxig pasta med salsiccia och kantareller, 4-5 p

4 st salsicciakorvar
150-200 g kantareller (jag använde frysta)
2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
4 dl vispgrädde
ca 75 g parmesanost
1 stor klump mozzarella (1 pkt)
1/2 dl vitt vin
lite salt
svartpeppar
färska basilikablad
ca 400 g pappardelle

Hacka lök och vitlök fint. Stek i lite smör tillsammans med (tinade) kantareller, salta lite och peppra. Ta bort skinnet på korvarna och skiva i tunna bitar, stek med löken och svampen tills den blir genomstekt. Tillsätt grädde, riven ost och vin och låt puttra på svag värme ca 10-15 minuter. Smaka av med svartpeppar. Koka pastan enl. anvisning, häll sedan av vattnet och blanda ner i såsen. Strö över basilika och servera genast!

Vi gjorde även en jättegod och mäktig efterrätt men den bjuder jag på i morgon 🙂

Snart kommer Krilles föräldrar hit på fika och det ryktas om att de ska ta med sig semlor 🙂 Hihi. Hoppas ni får en bra söndag!! Kram

Lämna ett svar