Chicken Tikka Masala

Hej!!

Nu börjar den här helgen att lida mot sitt slut. Den har varit väldigt avkopplande och vi har fått mycket saker gjorda (kanske mest Krille men jag hjälper till så gott jag kan). Idag har vi varit på tippen och slängt julgranen samt massa annat bråte som legat i källaren. Snart kanske vi kan få ett mysigt biorum där om bara våra soffor behagar dyka upp någon gång, vi beställde dem i november. Vi ska ha de nya sofforna i vardagsrummet och flytta ner vår gamla i ”biorummet”. Sofforna är i grått sammetstyg av chesterfieldmodell, jag hoppas verkligen att dem blir snygga!

Igår lagade vi en supergod indisk middag, nämligen Tikka Masala. Supergott och enkelt att göra! Till det hade vi ris, sallad och färdigköpta naanbröd. Hade helst velat göra egna naanbröd men ibland räcker inte tiden till. Vi pimpade iaf dem med vitlökssmör efter de varit inne i ugnen 🙂

Chicken tikka masala

Chicken Tikka Masala, ca 4p

ca 600 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk mald koriander
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk kanel
2 tsk spiskummin
1 pkt krossad tomat
1 msk socker
1 dl vispgrädde
1 dl osaltade cashewnötter
1 msk limesaft
salt och peppar

Börja med tikka masalasåsen: Hacka gul lök samt vitlök, stek i lite olja tills det blir glansigt. Tillsätt alla torra kryddor och låt fräsa med löken i ett par minuter, se till så att de inte bränns! Tillsätt sedan krossade tomater, socker och grädde och låt puttra på svag värme i ca 15 minuter tills såsen tjocknar något. Häll såsen tillsammans med nötter och limesaft i en blender eller i en bunke och mixa. Smaka av med salt och peppar. Ansa kycklingfilén och skär i små bitar. Stek i lite smör eller olja och krydda med samma torra kryddor som finns i såsen (dock bara lite av varje) även salt och peppar. Stek kycklingen tills den är precis genomstekt, blanda sedan ner såsen och låt koka upp. Servera med ris, vitlöksnaan och sallad.

Jag mixade med min nya Bamix som vi fick i julklapp av mina kära föräldrar 🙂 Verkligen en supermaskin! Den kan både mixa och vispa. Den kan bl.a. vispa både majonäs och grädde i ett nafs! Jag är helnöjd!
Bamix stavmixer

Hoppas ni får en fortsatt mysig söndagskväll! Kram

Lämna ett svar