Emmas goda cheesecakeglass med dulce de leche

God kväll i stugorna!

Har ni en bra lördag? Vi har plockat bort julen idag och det känns alltid lika tomt! Vad hade man innan allt julpynt? Var det såhär tomt?! Kanske en ursäkt till att handla ny inredning 😉 Annars har dagen varit väldigt stillsam, jag måste vila, vila, vila så att jag orkar jobba och gå på kurs nästa vecka. Har verkligen ont nu 🙁 Förlåt om jag tjatar men det är det mitt liv cirkulerar kring just nu…

Igår fick vi iaf mysa med en bebis 🙂 Vi träffade våra vänner Erik och Marias lilla underverk. Ja jag blir verkligen sugen när jag träffar små bebisar, tur att det är åt det hållet 😉

Jag kom ju på att jag inte har lagt ut receptet på Emmas goda nyårsdessert! Jag gjorde ju den i repris förra helgen när Madde och Fredrik var här. Jag lovar att ni inte blir besvikna om ni provar denna, den är farligt god!

Cheesecakeglass med dulce de leche
Min blev kanske inte lika vacker som Emmas kreation men smakade ljuvligt 🙂

Cheesecakeglass med dulche de leche, ca 8p

3 ägg (uppdelade vitor och gulor)
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
ca 1/2 paket med maränger
1 dubbeldajm
1 burk kondenserad sötmjölk

Börja med att koka hela burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull, se till att burken är helt täckt med vatten och ta även av etiketten. Koka i ca 2 timmar. Detta går att förbereda dagen innan. Låt dulce de lechen svalna.
Dela äggen i vitor och gulor i varsin bunke. Häll i socker och vaniljsocker i gulorna och vispa till en pösig smet, vispa i philadelphiaosten. Vispa grädden i en tredje bunke och blanda sedan med äggulesmeten till en jämn smet. Vispa sedan äggvitorna till ett fast skum och blanda de sedan försiktigt med resten av smeten. Häll smeten i valfri form, strö i smulade maränger samt krossad dajm. Ställ in i frysen i minst 3 timmar. Vid servering: Bred över den svala dulce de lechen och dekorerar ev. med mer dajm eller strössel. Ät direkt!

Nä, nu ska vi fixa lite mat! Ha en bra kväll 🙂 Kram

2 svar på ”Emmas goda cheesecakeglass med dulce de leche”

  1. Åhh måste testa det receptet någon gång!

    1. Ja gör det! Du kommer inte att bli besviken 🙂

Lämna ett svar