Mysiga mellandagar i Stockholm och världens godaste sill!

Hej!!

Nu är vi hemma igen efter en mysig helg i Stockholm. Det gick över förväntan med mina fogbesvär, trodde att det skulle vara besvärligt att sova i en annan säng än min egen men det gick 🙂 Vi har ju inte gjort några ansträngande aktiviteter direkt, mycket häng hemma hos brorsan där vi har myst med deras söta flickor. Det var första gången vi träffade Bianca som nu är 1,5 månad. Vilken mysig liten tjej, söt, snäll och doftar så gott 🙂 Nu  längtar jag ännu mer efter vår bebis! Här kommer några bilder från helgen:

Vacker vinterdag
Vi gick en kort promenad ner till vattnet i det vackra men kalla vädret

Söta Lily
Sötaste Lily

Kalkonmiddag Kalkonmiddag
Vi fick mammas berömda kalkon till middag, en tradition i vår familj dagarna efter jul. Det är nog bland det godaste som finns!! Receptet finns här.

Wallenbergare på Fotografiska
Vi var även kulturella och gick på Fotografiska som hade väldigt fina utställningar. Vi passade på att äta lunch i deras restaurang, en riktigt god Wallenbergare! Sällan man får så vällagad husmans.

Robert och Lily
Robert och Lily i restaurangen.

Julbord Julmat
Vi åt även lite rester från julen.  Bland annat världens godaste hemmagjorda sill!! Robert hade gjort en sill med bl.a. fänkål, citron och dragon som ni bara måste prova! Receptet kommer från Ica.

Fänkål och citronsill

1 pkt 5-minuterssill (à 420 g)
1 liten fänkål
1 kruka färsk dragon
skalet från 1/2 citron (ekologisk)
1/2 msk citronsaft
2 dl crème fraîche
salt och svartpeppar

Låt sillen rinna av och skär sedan i valfritt stora bitar. Ta bort roten från fänkålen och skär fint, gärna med mandolin, i strimlor. Hacka dragonbladen. Riv skalet från citronen (endast det gula!). Blanda fänkål, dragon, citronskal och  crème fraïche i en skål och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Tillsätt till sist sillen. Servera direkt eller dagen efter.

Nä, nu måste jag hjälpa mannen att skruva ihop en projektorduk… Kram

Lämna ett svar