Fetaostfylld fläskytterfilé

Hej!
Jag lovade att återkomma med receptet på den fyllda fläskytterfilén som vi åt tillsammans med den goda rotsaksgratängen förra helgen. Det är ju rätt så tråkigt att äta nötkött när man är gravid eftersom den helst inte ska ätas rosa, så därför provade jag att piffa till en  fläskytterfilé. Det blev faktiskt riktigt gott och saftigt!

Fetaostfylld fläskytterfilé

Fetaostfylld fläskytterfilé, 4p

ca 700- 800 g fläskytterfilé
1 pkt fetaost
1/2 kruka basilika
salt och peppar
steksnöre

Sätt ugnen på 225 °C. Putsa filén och skär sedan en djup skåra längs med hela filén. Salta och peppra filén runt om. Fyll skåran med fetaosten och basilikablad. Bind ihop filén med steksnöre så att inte fyllningen ramlar ur. Stek i ugnen i ca 30 minuter, tills innertemperaturen uppnår 70 °C. Låt köttet vila några miuter, ta sedan bort steksnöret och skär i bitar. Servera med rotsaksgratängen och rödvinsås.

Ha en fin onsdag! Puss och kram 🙂

Lämna ett svar