Världens godaste rotsaksgratäng!?

Hej!! Tänk att vi redan är inne i december! Tiden går så snabbt! Trots att många säger att tiden som gravid brukar kännas långsam, så tycker jag tvärtom att den bara flyger iväg! Jag har redan gått halva tiden och går in i vecka 21 på torsdag. Då tänkte jag bjuda på en liten magbild 🙂
Aptiten är det ju verkligen inget fel på när man är gravid! (Om man nu inte är illamående och spyr…) Jag äter gladeligen det mesta, hade dock lite svårt med kokt ägg ett tag men det fungerar rätt bra nu 🙂 Något gott som vi lagade förra helgen när vi hade några vänner här var bl.a. världens godaste rotsakgratäng! Vi åt fylld fläskytterfilé till, återkommer med recept på det imorgon. Jag älskar verkligen gratängen och just att alla rotsakerna är rivna gör den extra god, prova!! (ja, jag vet att jag har delat det här receptet tidigare men det tål att upprepas ;))

Rotsaksgratäng

Rotsaksgratäng, ca 6 p

8 stora potatisar
4 morötter
1 stor palsternacka
salt och svartpeppar
4-5 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 225 °C. Skala och riv alla rotsaker. Salta och peppra rejält och blanda allt ordentligt, häll över grädden. Ställ in i ugnen i ca 30-40 minuter eller tills gratängen har fått ordentligt med färg.

God natt!! Kram

Lämna ett svar