Enchiladas

God kväll gott folk 🙂 Snart vankas det helg igen och vi ska få finbesök av Krilles kusiner. Vad har ni för planer i helgen?
Ett recept jag tror att jag har glömt att dela med mig av är ett på enchiladas, som ni måste prova!! Det är sååå gott!! Prova det imorgon istället för den vanliga tacosen! Receptet har jag ursprungligen fått av en kollega när jag jobbade på Ystad Lasarett, vilket är ganska länge sedan men det har lagats flitigt sedan dess 🙂

Enchiladas
Det var tydligen svårt att få en rättvis bild på den här maträtten, men jag lovar att den är värd att prova!

Enchiladas

500 g nötfärs
1 gul lök
salt och peppar
3 dl vatten
1 köttbuljong eller 1 msk pulver
1 burk green chili (finns i tacohyllan)
2 dl créme fraîche, fet
1 vitlök
2 msk tomatpuré
2 tsk oregano
peppar
8 tortillas (medium)
2 tomater eller 1/2 cocktailtomatpaket
1-2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200°C. Hacka löken fint och stek i en stekpanna tills den blir genomskinlig, tillsätt färsen och stek tills genomstekt, krydda med salt och peppar. Koka upp vattnet i en kastrull med buljong, tillsätt tomatpuré, green chili, crème fraîche, oregano och peppar, såsen kan bli lite klumpig men det gör inget. Fördela färsen i varje tortillabröd och rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Häll över såsen. Strö över hackade tomater samt riven ost. Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills osten fått färg. Servera ihop med sallad med gurka och majs.

Nu ska jag hoppa in i duschen efter ett pass på gymmet, sen blir det de sista två avsnitten av  True Detective!! Sååå spännande, har ni sett?? Kram

Lämna ett svar