Mysfrukost samt bacon och parmesankakor

God morgon! Äntligen lördag! Här har vi haft en riktig långfrukost med varma frallor, croissanter och grapefrukt framför Nyhetsmorgon.

Mysfrukost

Just nu luktar det ljuvligt här hemma av bacon och parmesankakor som jag har i ugnen 🙂 Ska bjuda på dessa ikväll då vi ska ha kusinträff (Krilles kusiner) här hemma. Har ni inte provat dessa kakor tidigare så är det dags nu 😉 De är farligt goda!

Bacon och parmesankakor, ca 60 st

300 g vetemjöl
200 g rumsvarmt smör
50 g socker
20 g salt
160 g riven parmesan
80 g stekt bacon (ett paket bacon) i små bitar
20 g äggula (en äggula)

Blanda samtliga ingredienser till en deg och rulla ihop till en korv i plastfilm. Kyl och skär sen i skivor. Lägg på bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 150 grader till de får lite färg, ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.

 

Lämna ett svar